2020-11-25 08:44:03• hírek • Szatmár.ro

Vége az állatkínzásnak – egy időre bezár a Temesvári Állatkert

Dominic Fritz, Temesvár új polgármestere jelentette be: az állatkert addig zárva marad, amíg nem sikerül megfelelő életkörülményeket biztosítani az ott élő állatoknak.

Az állatkert ugyanis – bár a környék látnivalói között szerepelt – nem felelt meg állatok tartására, az utóbbi időben pedig több hajmeresztő dolog is történt itt. Néhány éve egy zebra fulladt bele az állatkert területén található tóba, két hónapja egy kutyafalka mészárolt le hat kengurut, a napokban pedig egy emésztőszervi betegségek miatt csontsoványra fogyott fiatal szarvas fotója került a sajtóba.


„Az állatkertet egy időre bezárjuk. Évek óta semmiféle fejlesztés nem történt itt, hihetetlenül alacsony költségvetésből gazdálkodtak. Nem volt megfelelő, hozzáértő az állatkert menedzsmentje, sem az állatok élettere nem felelt meg a minimális elvárásoknak. Nagy befeketésekre van szükség, csak akkor nyitjuk meg újra az állatkertet, ha Európai standardoknak megfelelően tud működni, ahol az állatok jóléte áll az első helyen” – mondta Fritz, aki „testvérállatkertektől”, Szegedtől és Karlsruhétól kér segítséget a tervezésben és az állatok elhelyezésében.      

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: